|
C-Kite vs Foil Kite
|
|
13-01-2008, 04:38 PM
|
|||
|
|||
|
C-Kite vs Foil Kite
Cine prefera Foil-ul pe zapada si cine C-Kite? De ce?
_________________ snowkiting - next level for ski & snowboard (mesaj postat la data de 20 Nov. 2007 de Dan) |
|||
|
13-01-2008, 04:38 PM
|
|||
|
|||
|
RE: C-Kite vs Foil Kite
se ridica mai usor cand esti de unul singur in munti
(meaj postat de Cristi la data de 21. Nov. 2007) |
|||
|
13-01-2008, 04:39 PM
|
|||
|
|||
|
Cine se ridica mai repede ? e vre o diferentza de tractziune la ele? eu am 65-70 de Kg . ce mi ar trebui mie ?
_________________ SMILE WITH ME (Mesaj postat de Gio la 16. dec. 2007) |
|||
|
13-01-2008, 04:40 PM
|
|||
|
|||
|
Foil-ul se relanseaza mai usor cand esti de unul singur prin salbaticie. Si .. plus de asta... la cele cu tuburi trebuie sa mai cari si pompa cu tine ... si asta se strica destul de usor .. deci iti trebuiesc 2 pompe...
Si, ar mai fi ceva... daca urci o panta tras de kite, sus, il poti impacheta, il bagi in ruxac si cobori partia pe ski sau snowboard. La baza nu va trebui sa dai din nou pompe sa umflii kite-ul. (Mesaj postat la 05. Ian. 2008 de Cristi) |
|||
|
13-01-2008, 04:40 PM
|
|||
|
|||
|
Eu prefer pe zapada Foil-ul. De ce? Iata argumentele mele:
1. Un parametru important la zmeie este suprafata priectiei in plan a zmeului. Suprafata asta este direct proportionala cu forta de tractiune a zmeului. C-kiteurile, datorita curburii mari, au o suprafata mica a proiectiei in plan desi suprafata desfasurata a zmeului este mare. Rezulta ca pentru aceeasi forta de tractiune (aceeasi suprafata a proiectiei in plan) am nevoie de un C-kite mai mare, mai greu si mai voluminos decat un Foil. Pe munte este de preferat sa cari un bagaj cat mai mic si mai usor; 2. C-kiteurile sunt mai rapide in viraje decat foilurile. Daca la un C-kite ai bagat mai tare mana in bara, imediat te trezesti ca l-ai scapat in power sau ca a facut un kite loop. Pe apa nu e o mare grozavie daca ai patit asa ceva si ai cazut insa pe sol te doare tare cand cazi. Asa ca prefer foilul pentru ca este mai lent in viraje si ai timp sa-ti corectezi greseala; 3. Pe sol sunt o gramada de pietre, cioturi si tot felul de alte obiecte ascutite. Iti dai seama ce se intampla daca ai un C-kite, dai cu bordul de atac de pamant si nimeresti un astfel de obiect. Mai pot gasi si alte argumente insa nu vreau sa ma lungesc prea mult. In conceptia mea, tuburile sunt foarte bune pe apa iar foilurile pe sol. _________________ kitemania-full adrenaline (Mesaj postat de Marian la 10 Ian. 2008) |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Search
Member List
Calendar
Help