|
La Comana/Calugareni - in Giurgiu
|
|
13-02-2008, 11:43 AM
|
|||
|
|||
|
La Comana/Calugareni - in Giurgiu
Scuze, nu este tocmai 1a zi cu kite-ul. Este de fapt 1a zi in care am simtit despre ce este vorba!
Fara poze/film pt ca eram eu si doar eu, cu doar 2 maini (neantrenate si alea )------------ Ziua 2 Sambata, 26 Ianuarie 2008 Ma uitasem din timpul saptamanii dupa vant. Stiam ca vine si ca o sa fie puternic. Iarasi se pare ca se intalneau aproape de tara 2 fronturi atmosferice. Pt ca nu ma uitam la prognoza romanilor nu stiam ca se lansase avertizare cod galben pt vant. Aveam sa aflu seara. Vineri seara eram obosit si nu aveam chef sa plec departe. De fapt cheful era cam vested. Asa ca m-am culcat si la trezire voi lua o decizie. Sambata dimineata cand ma trezesc aud vantul zdranganind geamurile de la balconul holului blocului. Afara, soare! Ok, hai sa dau tura pana la Calugareni... Pana mananc, mai trec si pe la serviciu sa-mi iau ceva, pana ies din Bucuresti se facuse tarziu bine. Asadar iata ca pe la ora 1 ma apropiam de Calugareni. Incantat nevoie mare ca inca mai este zapada. De vant ce sa mai zic, suiera in tablele daciei: era prezent si era in forta. Am zis ca mai bine sa merg inspre Comana. Acolo exista spatiu bun pt un vant din SV. Am mers 10km din Calugareni inspre Comana.Aviz amatorilor drumul nu este tocmai bun. Iata-ma la locul “cel bun”. Cobor din masina in bratele vantului. Hmm ... Ia sa vedem cu cat bate?! Pai in general cu peste 30km/h si am masurat si o rafala cam la 50km/h. Imi zic ca intre drum si linia de inalta tensiune sunt multe sute de metri in care sa pun lucrurile sub control daca iese ceva prost. Zapada, insa era ... de vis! La suprafata o crusta inghetata si dadesupt zapada uda, grea, numai buna pt pus pe kite ca sa nu-l ia vantul. Consum o gramada de timp pana fixez kite-ul cu zapada. Iata-ma gata de plecare cu un fior in inima si cu gandul: nu cumva intrec masura?! Lectia 1 pe aceasta zi: am pus multa zapada, mult mai grea decat am crezut pe kite si trageam de el si degeaba ... Il pusesem si in marginea ferestrei de zbor. In plus trimmer-ul era tras la maxim!Ma agit putin, trag de kite sa fie mai in vant, kite-ul mai ca se face pachet din cauza zapezii acum neuniform distribuite pe el. Cu putin noroc scutur multa zapada si kite-ul decoleaza. Ce s-a intamplat apoi? Am plecat ca din pusca! Waw ce sentiment! Placut si infiorator in acelasi timp. Ce acceleratie! Aproape ca zburam pe crusta aia. Si tot acceleram, si tot acceleram ... Mi-am zis sa incerc sa duc kite-ul mai mult spre marginea ferestrei de zbor ca sa mai reduc din viteza; dar kite-ul il tineam aproape de pamant si genera multa putere. Am inceput sa cantez crezand ca-l fac sa se deplaseze mai mult inspre marginea ferestrei de zbor. Gresit! A venit o rafala si cum eu cantam am fost smuls din pozitia aia si am facut o aterizare pe burta. In micul zbor am tras Primary safety.Asadar, acum ma culeg de pe jos, kite-ul cu primary safety-ul tras era foarte zbuciumat. Nu prea statea pe pamant. Uneori se ducea 10-15m in aer si ma mai si tragea. Privesc catre drum: masina era departe. Ce repede m-am deplasat! Mi se paruse ca durase totul cateva secunde. Ce ma fac acum?! Sunt in camp total deschis, kite-ul s-a facut cam pachet dupa N rasuciri si prabusiri si zmotoceli de la vant, dar daca il decuplam tot mi-l lua vantul. De ce sa-l ancorez? Pana la urma l-am ancorat cu schiurile, cu zapada si cu fundul unui butoi de plastic gasit pe camp ![]() A urmat apoi muuult timp de aranjat toate “atzele” kite-lui. Gata! Din nou sunt in ordine de mers. Sa plec acasa sau sa mai incerc? Cu siguranta o sa mai cad si apoi inca 1h sa descurc kite-ul... Hai sa mai incerc! Kite-ul in aer si .... viteeeeeza! Gata, acum sunt atent si la kite si pe unde merg! Viteza ... apreciez sigur la peste 30km/h. Pacat ca GPS-ul este acasa. Ma apropii de linia de inalta tensiune. Ridic kite-ul catre zenith si il intorc si acum ma deplasez catre drum. Waw ce bucurie ca am reusit sa ma intorc fara nici o problema. Acum accelerez cu kite-ul in ½-a dreapta a ferestrei. Ei bine, din nou constat ca aici am probleme cu controlul kite-lui. Nu reuseam sa-l fixez. Ba prea jos si ajungea la pamant, ba prea sus. Cad din nou! Primary safety- era deschis dar am zis ca de data asta il rearmez. Kite-ul inca nu apucase sa se incurce. Si a urmat o lupta pt “rearmare” ! ![]() Urechile care se afla pe back-lines le prindeam de control bar dar cand ma aplecam sa pring linia si sa o fixez in Primary safety imi scapau urechile pt ca control bar-ul se rotea... In tot acest timp kite-ul se zbuciuma ba pe jos, ba pe sus. Intr-ul final reusesc! Ok, de aici inainte asa am sa fac: am sa tin kite-ul sa nu se infasoare si am sa “rearmez” primary safety. Dupa ce rearmezi primary safety, kite-ul se ridica in toata gloria si iara-si pleci ca din pusca. Mai merg pana aproape de linia de inalta tensiune si apoi din nou inspre drum, pana aproape de drum cand ma opresc. Este clar: am probleme cu controlul kite-lui in partea dreapta. Cei drept la Sinaia l-am zburat numai in partea stanga. Data viitoare pe asta am sa ma concentrez. Lectia 2: cand am vrut sa ma opresc am tras de hand-brake. Kite-ul era relativ cumintit. Aveam din nou aceeasi problema: cum il asigur pana ajung la el. Fac greseala si dau drumul la primary safety cu gandul ca asa o sa-mi fie mai usor sa-l temperez si o sa ajung la el. Gresit! Cand am facut asta a inceput sa se zbuciume, sa sara prin aer (mai ales cand inca mai tineam tras si de hand-brake). L-am asigurat mediocru cu skiurile si am asteptat sa scada putintel viteza vantului. Si cand a scazut am fugit si am sarit pe el. L-am impachetat mototolit si incurcat si apoi 20 de min de plimbare in clapari pana la masina. Ce zi! Am vazut si eu pt prima data ce insemna snowkiting. Cat am parcurs? Greu de zis: cateva zigzag-uri intre drum si linia de inalta tensiune oricum bine peste 1km. Pacat nu eram mai antrenat pt ca conditiile erau de vis! Peste cati ani o sa mai fie asa zapada, cu acea crusta peste care sa zbori si in care la nevoie canturile sa se infiga?! O zi cu soare si cu un vant superb.... Multumesc lui Dumnezeu pentru acesta zi! Nu am stat pana seara pt ca trebuia sa fiu in Bucuresti seara. In total am stat cam 3h si ceva. Pe de alta parte puteam parcurge o distanta foarte mare cu kite-ul intr-un timp record si imi ramanea sa merg pe jos enorm de mult, mai ales in clapari. Deci, bine ca nu m-am “aruncat” la mai mult. Pacat ca nu am avut cu cine sa merg: bucuria este deplina atunci cand o imparti... Este mult mai sigur si mai placut in mai multi. Aceasta a fost ziua 2, bucurie mare! ![]() ------------ |
|||
|
14-02-2008, 07:56 PM
|
|||
|
|||
|
RE: La Comana/Calugareni - in Giurgiu
Super Cool! Chiar ma gandeam ca trebuie sa iasa lumea pe campurile patriei dupa ce a nins ca la balamuc in Ianuarie. Ar fi interesant sa ne spui cu ce kite te-ai dat (tip si suprafata).
|
|||
|
15-02-2008, 10:15 AM
|
|||
|
|||
|
RE: La Comana/Calugareni - in Giurgiu
Kite-ul este un Ozone Frenzy 7.5, model 2006.
|
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Search
Member List
Calendar
Help

)
Am plecat ca din pusca! Waw ce sentiment! Placut si infiorator in acelasi timp. Ce acceleratie! Aproape ca zburam pe crusta aia. Si tot acceleram, si tot acceleram ... Mi-am zis sa incerc sa duc kite-ul mai mult spre marginea ferestrei de zbor ca sa mai reduc din viteza; dar kite-ul il tineam aproape de pamant si genera multa putere. Am inceput sa cantez crezand ca-l fac sa se deplaseze mai mult inspre marginea ferestrei de zbor. Gresit! A venit o rafala si cum eu cantam am fost smuls din pozitia aia si am facut o aterizare pe burta. In micul zbor am tras Primary safety.